“Train with the champion”

10 juli 2018

Onder de noemer “train with the champion” deel ik mijn kennis en ervaring als wereldkampioen.
Mooi dat ik dat op deze manier kan doen en dat ik iets in ruil kan geven bij mijn crowdfunding.
Wil je ook een keer meetrainen en persoonlijke tips ontvangen? Neem dan contact met me op! Ik help jou en jij helpt mij weer een stukje dichter bij het WK in LA.

Michael Schmitz uit Duitsland kwam een dag mee trainen in Amsterdam.

 

 

 

 

Cathy de Graaf kwam mee naar de gym waar ik haar techniek aanleerde en een voor haar passend schema maakte. Ik krijg reacties van haar als ‘ Ik vind krachttraining veel leuker als gedacht’. Geweldig!
Een groot deel van mijn trainingen bestaat uit krachttraining in de gym. Ik heb er inmiddels behoorlijk wat ervaring mee en kennis van die ik graag deel.

Jayne Paine kwam ruim een week over Engeland om mee te trainen. We gingen naar de baan, het krachthonk en we reden op de weg waar ze ook met veel plezier meedeed met de HogerOp wegtraining die ik deze zomer elke week verzorg.

 

 

Op zondag 8 juli 2018 mocht ik een expert training verzorgen aan het schaatstalenten team GOBAD. Het was een fysieke training maar ook een praatje over mentale kracht, doelenstellen en behalen. Hier volgt een ervaringsverslag van één van de deelnemers uit het GOBAD team. Zondag 8 juli – fietstraining team GOBAD

Neem contact op als je ook een keer ‘Train with the champion’ wil!

Sportvrouw van het jaar

6 april 2018

Gooie en Eemlander 6 april 2018:

Baan­wiel­ren­ster Caro­lien van Her­rik­huy­zen (41) en boog­schut­ter Wil­lem Beu­ken (53) zijn gis­ter­avond ver­ko­zen tot bes­te Hil­ver­sum­se spor­ters van het af­ge­lo­pen jaar. De ‘sport­ploeg 2017’ was geen ver­ras­sing: al­weer voor het der­de jaar op rij ging deze ti­tel naar rug­by­club Hil­ver­sum.

De lands­kam­pi­oen is on­der­tus­sen een ‘ze­ker­heid­je’ ge­wor­den bij deze jaar­lijk­se ver­kie­zing op het Raad­huis in Hil­ver­sum, zo­als voet­bal­ler Davy Klaas­sen dat en­ke­le ja­ren op rij ook was, tot hij de (tot nu toe) niet suc­ces­vol­le trans­fer van Ajax naar Ever­ton maak­te. Vo­rig jaar ging de prijs bij de man­nen naar Ru­ben As­s­mann (jiu jit­su) en nu naar Wil­lem Beu­ken, lid van Hand­boog­schut­te­rij Hil­ver­sum. Met het he­ren­team ver­o­ver­de hij de Eu­ro­pe­se ti­tel in de klas­se re­cur­ve.

Van Her­rik­huy­zen gros­sier­de in 2017 in ere­me­taal op de wie­ler­baan: drie­maal goud op het WK mas­ters, twee­maal goud en een zil­ve­ren plak op het EK en op de Mas­ters Ga­mes in Nieuw-Zee­land ver­o­ver­de ze zelfs vier gou­den me­dail­les.

Er gin­gen ook prij­zen naar wor­ste­laar Ty­ro­ne Ster­ken­burg (ta­lent) en het jiu-jit­suduo Quin­tin Ha­gen/San­cho Senn van Ba­sel (ta­lent ploeg). In bei­de ge­val­len was die uit­ver­kie­zing te dan­ken aan EK-brons. Gol­fer Bob-Jan Die­trich werd uit­ge­roe­pen tot ‘Hil­ver­sums spe­ci­al spor­ter 2017’. Hij maak­te deel uit van het EK-team voor gol­fers met een fy­sie­ke be­per­king.

Dankjewel!

30 oktober 2017

Wow, wat is het overweldigend geweest. Na mijn instortmoment over de kosten om aan het WK deel te nemen kreeg ik het advies om een crowdfundingactie te starten. De weg naar een WK is niet altijd makkelijk. Sport is iets dat je MAG doen en dat is een cadeautje, een voorrecht en ik ben dankbaar en blij dat ik het kan en mag doen. Als je MAG en WIL dan wordt je enthousiast, los, heb je positieve spanning, ben je intrinsiek gemotiveerd en ga je presteren en jezelf verrassen: ben je mentaal sterk. Soms is het mentaal moeilijk, soms fysiek, maar dit jaar was het vooral financieel moeilijk. Onder andere doordat het WK zo ver weg was.

 

Daarom ben ik jullie meer dan dankbaar. Mede dankzij jullie steun mocht ik drie truien en een bronzen medaille mee naar huis nemen. In totaal hebben jullie €1.082,- gedoneerd, waarvoor 1082 keer dankjewel!

Regenboogtruienregen in Los Angeles

22 oktober 2017

 

Na maandenlange voorbereiding en training was het eindelijk zo ver: het WK Masters baanwielrennen in Los Angeles. Dit WK werd gehouden van 8 oktober 2017 t/m 15 oktober 2017.

Het doel was om de truien die Carolien afgelopen jaar behaalde, te verdedigen. En met succes!

Carolien is thuisgekomen met maarliefst 3 regenboogtruien, dus ook 3 maal goud en eenmaal brons. 

Ze behaalde de truien op de volgende onderdelen:

  • Scratch
  • Individuele tijdrit (500m TT)
  • Sprint

Ze  behaalde brons samen met Erin Criglington op het onderdeel Teamsprint.

 

 

Het nieuw seizoen gaat weer van start!

21 augustus 2017

Langzaam maar zeker komen we uit onze zomerslaap…

3 september beginnen we weer met het Baanseizoen!
vanaf zondag 3 september elke zondag 19.30 en elke woensdag om 20.30 Basistraining.
Vanaf het eerste weekend starten we ook weer met Kennismakingstrainingen en Certificaattrainingen.
Kijk op www.aanmeldenvelodrome.nl voor de eerste data en om je aan te melden.

rooster 2017-2018 PDF versie20aug

De trainingen voor vrouwen keren weer terug! Het eerste blok start op zaterdag 21 oktober 18.30 (+28 okt, 4 nov & 11 nov)

Nieuw dit jaar zijn de Opstap Cursussen voor beginnende baanwielrenners. Dit zijn blokken van 3-4 op een volgende trainingen om enthousiast te worden, direct veel op de baan te fietsen en ervaring op te doen en daarna door te stromen naar de Certificaattrainingen.