A13: UCI coach diploma geslaagd!

Eind Juni ben ik geslaagd voor alle examens van het UCI coach education program in Aigle en heb ik het level 1, level 2 en het UCI coach Diploma gehaald. Op het moment zelf was ik niet echt super blij. Het voelde meer als een missie die moest slagen die ook geslaagd was. Er was meer opluchting dan vreugde. 2 maanden weg van werk in Nederland en de hoge kosten van de opleiding maakten dat er geen tweede kans of herkansing voor mij zou kunnen zijn. Zoveel budget heb ik gewoon niet. Met de NLcoach supportprijs, steun van m’n omgeving, een te gekke oma en hard werken lukte het allemaal net.

Voor het UCI coach diploma examen maakte ik een uitgebreid plan voor mijn team en een specifieke renner. Naast dat ik geslaagd ben, ben ik erg blij met het commentaar dat ik er op kreeg: “Very high quality and most detailed plan ever”, daar ben ik echt trots op.
Het aller mooiste vind ik nog dat ik elke dag nog plezier heb van het gedane werk. Het heeft me aan het denken gezet en me anders laten denken over training geven en coachen. Termen als ‘benchmark’ en ‘event demands’ hebben nu echt betekenis voor me en toepassing in de praktijk.
Door 2 maanden bezig te zijn met mijn ontwikkeling als coach weet ik nu veel beter wat mijn sterke kanten zijn en mijn zwakke. En vooral weten wat mijn zwakke punten zijn en leren wat je daar aan kan doen ervaar als enorm waardevol. Niet in je eigen cultuur zitten en in een klas met vele culturen maakte dat duidelijk aan de oppervlakte kwam waar ik niet zo goed in ben. Laten we het noemen dat mijn intermenselijke vaardigheden aandacht behoeven en niet mijn primaire kracht is. Ik heb veel op dat gebied geleerd en wil me verder ontwikkelen op dat vlak. Naast een geldprijs heb ik bij NLcoach ook 3 uur begeleiding gewonnen en die tijd zal daar zeker aan bijdragen. In die uren wil ik gaan werken aan mijn zwakke punten en mijn persoonlijk ontwikkelingsplan.