Baanwedstrijd Sixdaynight Büttgen

15 & 16 oktober waren er wedstrijden op de baan in Büttgen en met Natalie en Margo en gastrenners Renate Welle en Sven Boekhuizen togen wij daar heen. De vrouwen reden twee dagen scratch, puntenkoers en afvalkoers. Voor de para renners was het een europa cup waar punten te verdienen waren voor het WK en Olympische spelen. Sven vertegenwoordigde in z’n eentje Nederland en ik mocht hem een beetje bijstaan.

Filmpje van het evenement door Sven.

De vrouwen reden als team alle wedstrijden. Hun resultaten van elk onderdeel werden bij elkaar op geteld. natalie en Margo reden in team SVA tenue onder de titel team C for Cycling in de rondte. Natalie was in haar kampioenstrui oppermachtig en door dat Margo in een van haar eerste baan wedstrijden vocht als een leeuw werden ze samen tweede op de eerste avond (en wonnen een tennisracket). De tweede dag legde zij in de scratch met een tweede en derde plek de basis voor de dag zege. Renate deed het als piep jonge junior vrouw tussen de elite vrouwen hartstikke goed, knap als je op die leeftijd al op dit niveau kan meerijden.
Sven verbeterde zich enorm en deed en schat aan ervaring op en mocht zelfs nog strijden voor het brons op de 3000m.
Sven heeft op zijn blog een uitgebried verslag geschreven: http://www.e-sven.nl/2010/10/hoe-een-coach-het-verschil-maakt/